Fellebbezünk Paks II környezeti engedélye ellen

keep-calm-and-stop-paks-2

Szeptember 29-én kiadta a tervezett Paks II projekt környezeti engedélyét a Baranya Megyei Kormányhivatal. Az Energiaklub a Greenpeace Magyarországgal közösen megfellebbezi a döntést.

A tervezett új paksi atomerőmű környezeti engedélyezési eljárása 2014 decembere óta zajlik. Az ügyben eljáró hivatalos hatóság a Baranya Megyei Kormányhivatal, amely most határozatában kiadta a környezetvédelmi engedélyt. Az Energiaklub és a Greenpeace már korábban ügyfélként bejelentkezett az eljárásba, és egyenként eljuttatták a hatásvizsgálattal kapcsolatos észrevételeiket a hatóságnak. Ezeket a hatóságnak a vonatkozó jogszabály értelmében kötelező figyelembe vennie.

Kifogásaink szerint az MVM Paks II. Zrt. által készített és benyújtott környezeti hatástanulmány számos kulcskérdést nem tisztáz, többször megalapozatlan, illetve elavult és hibás nézetekre hivatkozva teszi állításait. Így például nem foglalkozik behatóan a keletkező radioaktív hulladékok kezelésével és a Duna hőterhelésével, így éppen a legfontosabb környezeti hatások maradnak tisztázatlanok.

A környezeti hatástanulmány tehát nem járja körül megfelelően a várható komoly, és a magyar társadalom egészét érintő környezeti hatásokat, ezért fellebbezzük meg a hatóság döntését.

 • Zsolt Balogh

  fellebbezzetek ez a dolgotok ezért fizetnek benneteket keverni kell a kakit:)

  • Zoltán Nemcsényi

   Ne panaszkodj, ha kétfejű unokád lesz.

 • gmihaly

  Most akkor piaci termék-e a média, vagy valami más ?

 • Zoltán Karácsony

  Amíg egy LMP-s képviselő egy állítólagos független médiában ekkora ostobaságokat írogathat addig nem kell félteni a sajtószabadságot:)

 • Tranyó

  Megdöbbentő, hogy csak jobbos elmebetegek kommentelnek itt is. Mondjuk, ahol ilyen a saját értelmiségük:

  “A világ számos helyén a jobboldaliság tényleg nem jelent egyet a B-kategóriával a szellemi életben, de Magyarországon úgy alakult, hogy igen. Heller Ágnes magától valaki, Lánczi András csak amiatt, akit szolgál, ezért az ő helyi érdekű valakisége egyetlen méterrel sem terjed túl az ország határán, és egy perccel sem a Fidesz uralkodásán.

  A kisebbrendűségi érzését kontraszelekcióval igazoló jobboldal a rendszerváltás kezdetétől arra törekszik, hogy megkettőzze az intézményeket, majd amikor kiderül, hogy az övék a gyengébb, megpróbálják megszállni vagy tönkretenni a másikat. Így kreáltak maguknak ellenegyetemet, ellen-művészetiakadémiát, ellenkitüntetéseket, ellen-írószövetséget, ellenalkotmányt.”

  “[…] amíg az utolsó színházat el nem foglalják, addig marad valaki, akihez képest másodrendűnek érzik magukat.

  Ezért számukra nem értelmezhető az a kérdés, hogy megéri-e az előrejutást egy párthoz kötni. Anélkül nem lenne semmijük, így viszont 8 éve folyamatosan jöhetnek. Ráadásul a rezsim mellé csomagolt használati utasítás másik kulcsmondata úgy hangzik, hogy csak egyszer kell nyerni, de akkor nagyon.

  Nyertek. Ők jönnek. Cserébe sokáig maradnak.”

 • zsíroskenyér

  Azért manapság bátor dolog az ilyet megirni, végre egy tökös oldal!

  • Both Milan

   Ez egy provokalo idióta antimagyar BALfasz és nem több

 • Klein Botond Alex

  Hajrá Dac !

 • Klein Botond Alex

  Többször voltam kint a meccsen korrektek voltak a biztonságiak….

 • Klein Botond Alex

  Nincs igaza az úsjág írónak a rendfenntartás nem nemzetiség kérdése

 • Péter Tóth

  Ez a cikk egy szemét, melynek egyetlen célja a provokáció! A cikk írójátol kérdezném, hogy hányszor volt DAC meccsen, hogy ilyen ingoványos talajra mer tévedni az állításaival???

 • http://hungaryultras.blogspot.hu/ Hungarian Ultras

  Botond kb. ezt a cikket te csak magyarra fordítottad a szlovák ultrák oldaláról nem több…
  Vagyis mindenki saját szemmel nézi ,ez egy szlovák tollából íródott. Van benne sok igazság ,de mindig csak a magyarok …. khm… véletlen biztos. :)

  • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

   A tenyekrol irok, nem kivanok a szurkoloi adok-kapokba beszallni vagy allast foglalni. A forrásaimra hivatkozok. Elfogulatlan szemmel nézem ezt a történetet, a cikkben beszámolok a magyar szurkolókat ért támadásokról is. Az általad hivatkozott szlovák ultra oldal nem tesz ilyet.

   Kommented egyébként erősen hasonlít a szlovák ultrák világlátásához, ott “csak a szlovákokat” bántják, nálad meg “csak a magyarokat”. Beszédes az avatarod is: “Utálunk, Románia”.

   Felhívom a figyelmed a leadképen lévő drapira: “Ultras have no nationalities” :)

   • Both Milan

    Messze vagy te az elfogulatlansagtol te antimagyar korcs ! A rasszista magyar ellenes megnyilvánulást a trencseni majmok kezdtek egyértelmű ok voltak a provokátorok

 • Klein Botond Alex

  Bumm.sk felvidéki újság megírta az igazságot Trencsényiek provokálták a biztonságiakat…

 • Both Milan

  Botond botond súlyos eset vagy te korcs